Søvnguide.

Som psykolog får jeg mange henvendelser som delvis eller primært angår søvn og utfordringer rundt dette.

Det kan være innsovningsvansker, urolige netter eller mareritt for å nevne noe, men generelt omhandler det at man ikke får den mengden og kvaliteten på søvnen som man ønsker.

Heldigvis er søvn et fagområde jeg vil driste meg å si at jeg har satt meg litt mer inn i enn psykologer flest.

Jeg synes søvn er et spennende fagområde, men skal helt klart innrømme at det er nok kanskje aller mest fordi jeg på lik linje med folk flest ønsker å vite nøyaktig hva jeg kan gjøre for å øke sjansene mine for å sove best mulig.

Gjennom årenes løp har jeg tilegnet meg erfaring med medikamentfri behandling av søvnvansker og plager, kognitiv terapi for insomni (CBT-I), marerittbehandling og generell optimalisering av søvn gjennom rutiner, tiltak og søvnhygiene for å nevne noe.

I forbindelse med dette har jeg alltid forsøkt å holde en oppdatert, men kortfattet liste over det jeg synes har gitt raskest og mest effekt eller er viktigst å tenke over rundt søvn som jeg har brukt å gi til folk jeg hjelper.

Listen har vokst en del med årene, og i forbindelse med denne guiden har jeg forsøkt å være grundig, men samtidig holde meg passelig kortfattet og praktisk rettet.

Søvnressurser og arbeidsark.

Jeg har laget arbeidsark med de viktigste søvntiltakene, søvndagbok og kartleggingsskjema som du kan få på epost ved å fylle ut informasjonen under:

Dette gir deg i tillegg tilgang til Bader Hansen-brevet som jeg sender ut en gang i blant, hvor jeg forteller om nye artikler og guider, gir utfyllende svar på interessante spørsmål jeg får eller andre deler andre ting jeg tenker kan være verdt for folk å lese eller vite om.